top of page
  • Writer's pictureHilde Persoon

Andara kristallen

Ik schreef een artikel over de ANDARA KRISTALLEN voor het Nederlands tijdschrift 'De Natuur Uw Arts', editie van november/december 2020. Dit is een tijdschrift voor persoonlijk welzijn. Andara's zijn unieke nieuwetijds-kristallen met een bijzondere liefdestrilling. Kom via deze weg meer te weten over deze veelkleurige kristallen.


Een tiental jaren geleden ontdekte ik het bestaan van Andara kristallen, unieke nieuwe tijd kristallen met een bijzondere liefdestrilling. En het was liefde op het eerste gezicht!


Lang voor die tijd was ik al in de ban van stenen die ik vond (of die mij vonden) tijdens reizen ver of wandelingen dichtbij. Vrij snel ervaarde ik dat de gesteenten die ik meebracht mij diep raakten alsof het vrienden waren en ook mijn healings werden krachtiger als ik mij verbond met deze stenen. Geleidelijk voegden kristallen zich toe aan de stenen en het samenwerkingsverband met de kristalwereld ontvouwde zich als vanzelf, als een heropleving van een oude herinnering. De samenwerking met de Andara’s voelde als de kers op de taart.


Andara kristallen zijn uiterlijk gelijkaardig aan vulkanisch glas en obsidiaan. Enkel door hun grote verscheidenheid aan heldere kleuren onderscheiden de Andara’s zich zeer duidelijk.

Men vindt Andara kristallen op vier plaatsen op aarde, maar ik werk vooral samen met deze uit de buurt van Mount Shasta, de heilige berg. Dit is een wondermooie krachtplek in California, het wortelchakra van de aarde dat niet alleen een sterke inwerking kent op onze gronding, maar ook op onze keel. De andere vindplaatsen zijn Mexico, Indonesia en Zuid-Afrika. Afhankelijk van het gebied, kennen de kristallen een andere trilling. Zo is de kracht van de Afrikaanse gericht op het ompolen van energie, gevoed door de zware trage trilling van Moeder Aarde. Daar waar de Californische in hun subtiele kracht gericht zijn op hoge vernieuwende transformatie, vanuit de fijne kosmische impulsen van de berg zelf en zijn omgeving.


Het verhaal van de Andara Kristallen uit California begint op 27 februari 1967. Toen vond Lady Nellie, een native medicijnvrouw, op haar domein voor het eerst een mooie groene kristal. Een kristal zoals zij er nog nooit één in haar leven had gezien. Het leek wel gestold water. Toch zou het nog een tiental jaar duren vooraleer zij door een medium zou worden aangespoord om opnieuw te gaan zoeken en zij uiteindelijk een grotere hoeveelheid kristallen ontdekte. Daarna zorgde de aarde door haar bewegingen en bevingen er zelf voor dat de kristallen tevoorschijn kwamen of weer een hele tijd verdwenen. Het was pas vanaf de lente van 2001 dat de kristallen zich in een continue stroom vrij gaven.

Lady Nellie overleed op 24 juni 2010, zij werd 91 jaar. Ook al ging haar leven niet over rozen, toch hield zij moedig vol en zette zich in voor velen. Het is niet verwonderlijk dat deze kristallen in haar leven kwamen. Andara’s gaan over leven vanuit je hart, liefde en dienstbaarheid. Zij vonden in Lady Nellie een verwant hart. Dankzij deze bijzondere vrouw hebben de Andara Kristallen zich een weg kunnen banen naar de harten van de mensen.


Wanneer je klaar bent om een Andara kristal te ontmoeten, voel je meteen de fijne, zachte liefdestrilling. Juist daardoor is nog niet iedereen in staat deze mooie energie waar te nemen. Het is belangrijk dat eerst je eigen hart voldoende is geheeld voordat je in de spiegel kan kijken die de Andara jou voor houdt en de liefdestrilling kan voelen die ook in je eigen hart leeft. Tot die tijd is het goed mogelijk dat je deze kristallen als gekleurd glas ervaart. Eens je je hart ervoor kan openen, zal je hun helende en transformerende krachten voelen. Je hart zal zich steeds verder durven ontvouwen voor het leven en ook voor jezelf.


Andara’s zijn de verbinders bij uitstek: zij verbinden het netwerk in mensen, tussen mensen, tussen al wat leeft op, in en rond de aarde. Leg eens een Andara op de tafel tijdens de maaltijden of wanneer je gasten ontvangt. Je zal merken dat de sfeer aan tafel lichter en speelser wordt, dat er meer verbinding ontstaat. Neem een Andara bij je als je een lastig gesprek moet aangaan. Deze kristal zal bijdragen tot een vlottere communicatie en een diepere verbinding met je gesprekspartner. Of leg af en toe een Andara op je keel als spreken voor jou niet helemaal vanzelf gaat. Je kan ook je water opladen met Andara energie. Leg gewoon een Andara kristal in je waterkan en gebruik dit water om te drinken of te koken.


De energie van deze kristallen is heel subtiel, uiterst fijn, nooit opdringerig of confronterend, wel transformerend. Zij gaan niet mee in emoties die jouw wereld niet meer dienen. Er gaat mededogen en een grote liefde uit van deze kristallen. Wat je stimuleert om je angsten en moeilijke emoties te overstijgen en deze om te zetten in kracht. Daar waar onder andere de obsidiaan je diep laat graven en emoties helpt doorleven.

Door al haar bijzondere krachten helpt de Andara jou om contact te maken met je kern, met wie jij in wezen bent, met waar het voor jou om draait. Zij helpt je op een zachte manier de hoofdzaak van bijzaken te onderscheiden, knopen door te hakken en trouw te zijn aan wie jij bent.


Tegelijkertijd helpen deze kristallen je ook om je oppervlakkige behoeften en gemis te genezen en met je diepere essentiële verlangens in contact te komen. Elk verlangen dat wij kennen, resoneert met een kleur. Daarom is het fijn om meerdere kleuren in je bezit te hebben en er net zoals een kind mee te spelen zodat de transformatie en genezing zich op verschillende niveaus kan doorzetten. Bewegen, spelen, veranderen, stromen, dat is waar Andara’s je toe aanzetten. Zij helpen je hart zich te bevrijden zodat je je eigen levensspel kan spelen.

Je zou de energie van de Andara Kristallen kunnen vergelijken met het engelenrijk, waarmee zij trouwens samenwerken. Wanneer jouw leven gecreëerd wordt, krijg je een beschermengel die over de kwaliteit van je leven waakt. Wanneer je samenwerkt met een Andara, helpt de kristal jou nieuwe dingen in jouw leven te creëren en zal daar een zachte bescherming over heen plaatsen.


Als je een tijdje met Andara’s samenwerkt, zal je stilaan merken dat je zintuigen worden aangescherpt waardoor je waarnemingen helderder en krachtiger worden. Je intuïtief vermogen wordt groter. Het leren en verwerken van nieuwe informatie verloopt vlotter en je concentratievermogen wordt sterker. Doordat zij evenwicht brengen in de hersenhelften, verkrijgt men ook een betere coördinatie in het lichaam.


De Kristalkinderen die in deze tijd worden geboren vormen een bijzondere match met de Andara’s. Zij vloeien als het ware in elkaar over. De kinderen worden door deze kristallen beter geaard, voelen zich hier meer welkom, meer thuis en kunnen creatiever omgaan met hun leven.


Kortom DE ANDARA IS PURE LIEFDESTRILLING. Deze steen overstijgt elke dualiteit, zij heeft daardoor geen last van negatieve absorptie. Bovendien staat elk Andara kristal als een individu op zichzelf en behoudt zij de kracht van de moedersteen. De kracht blijft bewaard in elk stukje, hoe groot of hoe klein ook. Door deze unieke eigenschappen hoef je de Andara’s niet te reinigen of op te laden in de zon of de maan. Ze gaan wel heel graag spetterend mee in bad.


Ik nodig de lezer uit om nieuwsgierig op zoek te gaan naar deze bijzondere nieuwe tijd kristallen in haar vele kleuren. Hun energie als een liefdesdrankje voorzichtig te proeven of gulzig op te drinken zodat het eigen hart tot rust kan komen en zich kan openen om liefde te geven en te ontvangen.


Voor meer uitleg kan je terecht op mijn website www.andara-crystals.beCommentaires


bottom of page